Unohda ergonomia, lisää liike!

Olet varmaan kuullut sanonnan ”Istuminen vie ihmisen hautaan”. Emme välttämättä aina voi vaikuttaa meidän työasentoihin, että saisimme aina säädettyä työpisteemme viimisen päälle ergonomiseksi. Mutta voit vaikuttaa mm. siihen kuinka pitkään istut yhtäjaksoisesti päätteen ääressä ja mitä teet istumisten väleissä.

Paras työasento on se seuraava työasento. Pidä tämä mielessä työpäivissäsi ja vaihtele asentoa mahdollisimman usein.

”Unohda ergonomia, lisää liike” oppaan avulla saat vinkkejä lihastesi liikkuvuuden ylläpitämiseen. Pelkkä venyttely ei auta sillä useimmiten tilanne on että lihaksesi ovat jo ylivenyttyneenä päivän aikana esim niskassa ja kaulassa kun istut nenä kiinni tietokoneen ruudussa. Tällöin olisi hyvä löytää sopiva tasapaino liikkeen ja venyttelyn välillä. Vahvista kehon heikkoja lihaksia ja venytä kireitä.

Aluksi on ensin hyvä testata oman kehon tilanne, jotta tiedät mitä kannattaa venyttää ja mitä vahvistaa. Opastan sinulle ensin pari helppoa liikkuvuustestiä ja sen jälkeen saat sekä ylä- että alavartalolle venyttävät ja vahvistavat liikkeet. Liikkeiden avulla pääset hyvin alkuun ja saat aineenvaihduntaa liikkeelle. Kaikki liikkeet ovat helppo toteuttaa missä ja milloin vain!

Tsemppiä!

Venytä ja vahvista!

Tilaa tästä ilmainen opas testataksesi liikkuvuutesi!